Jumaat, Julai 30

tomorrow ,, tomorrow and tomorrow

"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning."


Itu lah yang dikatakan dengan 'tomorrow' ...
dengan adanya 'esok' hari ,, kita akan lebih berhati² dan menginginkan sesuatu perubahan dalam diri dan hidup kita...


Mungkin hari ini kita telah buat sesuatu yg dah kita lakukan ,, dan dlm masa yg sama,,, kita inginkan perubahan pada esok hari ....
Mungkin hari ini kita telah membuatkan hati ibu bapa kita bangga dengan kita ,, dan kita ingin hari itu akan terjadi sampai bila²....sebab kita gembira dpt menggembirakan hati ibu bapa kita :)
Mungkin hari ini kita telah mendapat kejayaan dalam bidang yang kita ceburi,,,dan dengan kejayaan itu,, kita ingin kecapinya sampai akhir hayat kita...



Segalanya tidak akan hanya akan menjadi 'kemungkinan' jika kita betul² membuat sesuatu pekerjaan dengan ikhlas dan bukan untuk mendapatkan pujian atau balasan semata²...






"Education is the passport to the future, for tomorrow belongs to those who prepare for it today."


Education, atau dalam Bahasa Melayu ditafsirkan sebagai pendidikan. Semua sudah ketahui bahawa dengan pendidikan atau dalam kata yang lain iaitu ilmu pengetahuan akan membantu kita untuk menempuhi lifestyle sekarang ni. Zaman yang intelek inilah yang penuh dengan pelbagai cabaran untuk berjaya. Tanpa ilmu kita tidak akan fulfill our's dreams. So, dengan knowledge yang kita kumpul dari sekolah tadika until kita bekerja pon, kita kna praktikkannya agar kita tidak kecundang di tengah2 jalan :) am i true?hehe

...............................................................................................................


esok , esok , esok ...........

wahhhh!!!
exam SPM dah nak dekat da ni....
law count dy nyer hari ,, lg 115 hari lagi ...

td g search kt KPM,,,
tgok lah hari2 yg tngal utk exam² yang akan menjelang xlama lagi ...






UPSR : 53 HARI LAGI
PMR : 67 HARI LAGI
SPM : 115 HARI LAGI
STPM : 94 HARI LAGI
STAM : 80 HARI LAGI




Fuyyyooohhh!!
takot meh ,,, even nmpk 115 hari lagi ,,, tp bile di tolak tok mase rehat , kua ngn fmly , beraya n else...
perrhhhh .... xcanang pale otak ni ?
tp ,, hope dgn persediaan b4 ni dpt tolong dlm exam nnti :)
HOPEFULLY lahhh!! ^.^




............................................................................................................................




orang kata ,, kita kena buat perancangan dulu kan ...
aen da buat perancangan tok SPM...
aen ngat nak masok Matrik ..
tp ,, ble Azyin tgok kn kt web matrik ...
aen x leh mek ...
bb aen x mek +math ...


waaaaa!!!!!!!!!
menonggeng ak ... adeehhh ... =.="
xtaw nk mek ap nih ,,,


actually da lame plan mende nih ...
tp x taw plak kena ade +math ...
haaiiyyaaakkk!!!


anyone can help me x?
huhu ..
nk mek matrik sbb dy stahun..
law mek dip ,, perhh 3 tahun kot...
byk lg perancangan nk di buat...
aiyoyoyo ....


psni,,kna buat perancangan yg baru..
susah wok nk change ...
btw,,thanks Azyin cz help me :)


Segala nasihat , pertolongan , idea , n anything lahh ,,, thanks ye Azyin kuuuu ... :D


so ,, for "tomorrow ,, tomorrow and tomorrow" punye ...
aen akan buat yg TERbaek for us :)


I'm very proud with you, because you want to guide me, give me some love, being my lover, and everything that you gave to me,hubby. And, I will try to be the best for you and always give you my hand too :)




::all of it from my sincere heart:: 
^.^





Tiada ulasan:

Catat Ulasan