Selasa, Mac 1

About bloggers. Apa kata anda?

About bloggers = Tentang Para Blog . Yes, I’m the one who very FANATIC with world of BLOG! YEAHH! *sepp!*



Lepas habis dari ESPIEM (bukan eskrim ok!), tros dah x update and BW rakan2 blogger.ntah lepas drpd sebulan (kalau x silap), teros rasa rindu then ape lagi. Terjah menerjah laa kan :D

By the way, korang pernah tak terpikir yang,bila kita tengok balik para2 blogger yang telah kita Follow, chattin’, BW etc…kebanyakannya semua ialah berbangsa Melayu kan? Pernah tak korang terpikir yang …. ‘tak kan bangsa India & Chinese taka de blog eh?’…..tu yang Aen selalu terpikir..

Aen bukan piker ape, cube kita remind balek apa yang telah berlaku kepada rakan2 blogger kita.Ada yang kena kacau dgn HACKERs, MUSUH, dan seangkatan dengannya. Mereka yang telah diganggu ni terasa DICABAR dan pelbagai perasaan. Ini baru terjadi diantara bangsa Melayu,sama agama. Kadang-kala, Aen pernah terpikir, kenapa perkara ini perlu berlaku? Adakah disebabkan perasaan CEMBURU? BENCI? BENGANG? DENGKI? Dan apa-apa perasaan laaa…

Itulah orang MELAYU (bukan orang ISLAM).. Orang Melayu sekarang ni, TAKBOLEH a.k.a PANTANG nampak rakan sebangsa dia MAJU.. Kalau sebelum ni, kita boleh dengar perkara macam ni dekat our real life.. Kalau dalam real life, sampai ada bomoh2 lah ape lah… Hopefully, para blogger tidak sampai ke situ lah yerr… 

Kenapa Aen buat --->>> (bukan orang ISLAM) ????

Nak taw? Ok, jujur Aen cakap. Aen bukanlah seorang penoh dengan knowledge. Aen sedar, Aen budak lepasan ESPIEM. Aen akan bagitahu apa yang telah Aen belajar la ehh... Orang MELAYU+ISLAM, akan taw apa HALAL/HARAM , apa yang HALAL/DOSA......... :) **fikir2kanlah yerr

Aen tak pernah lagi kena kacau oleh mereka-mereka yang cetek akal fikiran ni. Cuma Aen agak terkilan dan boleh dikatakan terbeliak jugak laa mata ni bila baca2 status or post dari rakan2 blogger.



p/s : Nak g interview!!! uwaaaa...BYE2!

1 ulasan: