Sabtu, Mac 12

Tips dari Mr. KungFu Panda (^.^)

Assalammulaikum..wbt :)

Hye ols..~~
urmmm~~ ary nie nothing to says...
bowrink gilerrr...(maybe sbb mrs. azyin xda kowt..hehe)
so azhar sajer nak c0nteng kat sinie...
dan tolong abeskan mase korang dengan bace entry kat sinie..hehe

mmm..bila kita renungkan balik..life nie sebenarnya sekejap jer..
muler2...dari kecik..tadika..skowl rendah..skowl menengah..masuk U..
then kerja...everyday kiter koje..if tak kojer saper nak bagi makan o0i..
so, dengan masa yang terhad dalam hidup ni..
hargailah yer mase2 yang ada..
bak kata Mr. KungFu Panda~~




“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift.” – Kungfu Panda


so arinie azhar nak share something yang kiter boleh amalkan setiap hari..
buangkan masa2 yg ada dengan benda2 yang berfaedah..
17 perkara yang boleh menjadikan hidup kita lebih baik daripada semalam..
chekidot!!!

1. Luangkan masa bersama rakan-rakan yang positif, dan mereka yang baik-baik sahaja.
2. Buat baik pada orang lain.
3. Cabar minda kita untuk lakukan sesuatu yang jarang kita lakukan.
4. Siapkan kerja-kerja yang penting untuk capai matlamat kita.
5. Lakukan satu perkara dalam satu masa.
6. Fokus pada sesuatu yang kita ada sekarang, dan hargainya sebaik mungkin.
7. Senyum, walaupun tiada sebab untuk wujudkan senyuman itu.
8. Buang semua benda yang kita tak perlukan.
9. Fokus pada penyelesaian masalah (Solution!)
10. Elakkan diri daripada memasuki jalan cerita hidup orang lain.
11. Duduk diam sebentar, fikirkan nikmat yang telah Tuhan berikan pada diri kita.
12. Jadilah orang yang jujur pada diri sendiri dan orang sekeliling.
13. Lakukan sesuatu yang boleh membuatkan kita tersenyum dan ketawa.
14. Tulis benda yang baik-baik, kemudian post di wall Facebook.
15. Makan makanan berkhasiat.
16. Menjelajah ke tempat baru, lihat suasana baru dan jumpa kenalan baru.
17. Kongsikan nota ini bersama rakan kalian, pasti mereka tersenyum dan berterima kasih pada kita.





Jadikan bende ni sebagai aktiviti harian kiter..insyaAllah..kiter tak bosan...
dan everyday will be a GOLD DAY'S for us.. :)

ok la, jumpe lagi len kali yer...~~
buhbye..~~ w'salam..


-Azhar a.k.a. Mr. Azyin

2 ulasan:

  1. makasyih incik azhar.kerana sudi share...btw, sharing is caring right? :)

    BalasPadam